Co je to nabíjecí stanice wallbox a mohu na ni získat dotaci?

Wallbox je moderní zařízení určené k nabíjení elektroaut, které se stává stále populárnějším díky narůstající oblibě elektromobilů. Jde o specializovanou nabíjecí stanici pro elektroauta, kterou si lze nainstalovat přímo doma, případně i jinde. Je to praktické a efektivní řešení, které nabízí řadu výhod oproti běžným zásuvkám. Kromě toho na pořízení nabíjecí stanice můžete využít dotace, které jsou k dispozici jak pro firmy a OSVČ, tak i pro fyzické osoby.

Proč si pořídit nabíjecí stanici wallbox pro svůj elektromobil?

Nabíječka na auto, známá také jako wallbox, se montuje na stěnu v garáži nebo na jiném vhodném místě, kde je dostupná elektrická přípojka. Díky vyššímu výkonu, který dobíjecí stanice wallbox poskytuje, je nabíjení elektroauta výrazně rychlejší než při použití standardní domácí zásuvky. To znamená, že firmy, OSVČ nebo fyzické osoby, které vlastní elektromobil, mohou svůj vůz nabít buď během noci, nebo i během dne, a to v rámci několika hodin, což je obzvláště užitečné pro každodenní uživatele.

Jednou z hlavních výhod používání wallboxu jako dobíjecí stanice pro elektroauta je bezpečnost. Tyto nabíječky jsou navrženy tak, aby poskytovaly stabilní a bezpečný tok elektrické energie, což minimalizuje riziko přetížení a různých dalších elektrických problémů. To je důležité zejména pro domácnosti a firmy, kde může být elektrická síť zatížena i dalšími spotřebiči.

Instalace nabíjecí stanice se firmám, OSVČ i fyzickým osobám vyplatí, jelikož investice do wallboxu zvýší hodnotu nemovitosti. S rostoucím počtem elektroaut na silnicích se navíc stává dostupnost vlastní nabíječky atraktivním bodem pro potenciální kupce nemovitostí. Nabíjecí stanice pro elektromobil tak představuje nejen praktické řešení pro každodenní potřeby majitelů elektromobilů, ale také přidanou hodnotu pro jejich nemovitosti.

nabijeci-stanice-wallbox-pro-elektromobily-s-dotaci-pro-podnikatele-a-osvc

Dotace na wallboxy a auta pro firmy, OSVČ i fyzické osoby

Pokud jste firma či OSVČ, můžete získat dotaci na stavbu dobíjecí stanice ve výši 50 000 Kč až 150 000 Kč. Jako firma nebo OSVČ navíc máte nárok na získání dotací na pořízení elektromobilu. Pro fyzické osoby je k dispozici dotace na pořízení domácí nabíjecí stanice do výše 15 000 Kč.

 

Jak si vybrat tu pravou dobíjecí stanici pro své auto?

Wallboxy se vyrábějí v různých výkonnostních kategoriích, což umožňuje uživatelům vybrat si zařízení, které se nejlépe hodí k jejich autům. Některé pokročilejší modely nabízejí chytré funkce, jako je monitorování spotřeby energie, plánování nabíjení podle nízkých tarifů nebo integrace s fotovoltaickou elektrárnou, což může výrazně snížit náklady na nabíjení. Dále existují wallboxy s různými typy konektorů, které jsou kompatibilní s většinou elektroaut na trhu.

V naší nabídce naleznete dobíjecí stanici Wallbox+, kterou si díky dotaci pro fyzické osoby ve výši až 15 000 Kč můžete pořídit za cenu 20 000 Kč. Naše nabíječka elektromobilů je skvělým doplňkem pro vaši fotovoltaickou elektrárnu. Nabíjecí stanice Wallbox+ má hned několik nabíjecích módů a je vhodná dovnitř i ven.

solax-wallbox

Připravte se na budoucnost a pořiďte si nabíječku na elektromobil

Dobíjecí stanice jsou klíčovou součástí infrastruktury pro elektromobilitu, která se neustále rozvíjí. S narůstajícím počtem elektroaut na silnicích je důležité mít k dispozici spolehlivé a zároveň efektivní nabíjecí stanice. Nabíječky pro elektroauta představují jednoduchý způsob jak zajistit, že auto bude vždy připraveno k jízdě. Ať už si chcete pořídit wallbox do firmy či jako domácí nabíjecí stanici, nyní je díky aktuálně dostupným dotacím ten nejlepší čas.

 

Zkombinujte wallbox s fotovoltaickou elektrárnou

Využijte zelenou energii naplno a pořiďte si fotovoltaickou elektrárnu. Nabízíme instalaci domácích i komerčních fotovoltaických elektráren na klíč. Pokud máte zájem o fotovoltaickou elektrárnu nebo dobíjecí stanici pro elektroauto, kontaktujte nás. Máme vhodné řešení pro rodinné domy i firmy.

Kontaktujte mě

Vyplňte, prosím, formulář níže. Je nutné vyplnit alespoň jméno, PSČ a e-mail nebo telefonní číslo.


Chci limitovanou nabídku

Zanechte nám na sebe kontaktní údaje a obchodní zástupce vás brzy kontaktuje s limitovanou nabídkou. I vy můžete získat realizaci elektrárny do 30 dnů, jinak zdarma!


Technické šetření

Provedeme přibližně hodinové technické šetření ve vaší nemovitosti, na jehož základě vám připravíme nabídku šitou přímo na vaši střechu. Vše je nezávazné a nyní jako časově omezená nabídka zcela zdarma.


INFO PRO KLIENTY
EH MALINA