Dotace na nákup elektromobilů pro firmy a podnikatele (OSVČ)

Elektromobilita se pro firmy a podnikatele stala dostupnější. V roce 2024 totiž začala Česká republika nově nabízet dotace na elektromobily pro firmy a podnikatele. To je skvělá zpráva pro firmy a OSVČ, které si nyní mohou nakoupit elektroauto za sníženou cenu.

Výše dostupných dotací na auto pro firmy a OSVČ

Dostupné dotace je možné čerpat od 18. 03. 2024 v rámci programu Záruka elektromobilita - I. výzva, jehož účelem je podpora firem a podnikatelů. Tento program poskytuje finanční podporu až 300 000 Kč na nákup nákladního elektromobilu nebo auta na vodíkový pohon a 200 000 Kč na osobní elektroauto. Firmy a OSVČ mohou rovněž získat příspěvek od 50 000 Kč do 150 000 Kč na instalaci dobíjecí stanice.

Pro fyzické osoby zatím dotace na nákup elektromobility nejsou dostupné, avšak mohou požádat o příspěvek 15 000 Kč na výstavbu dobíjecí stanice.

dotace-na-elektromobil-elektroauto-pro-firmy-podnikatele-osvc

Podmínky pro získání dotace na auto pro firmy a OSVČ

Pro získání dotace je nutné, aby firmy a OSVČ splnily několik podmínek. Nejdůležitější je sjednání úvěru na elektromobilitu u vybrané banky nebo leasingové společnosti. Žádost o dotaci podávají firmy i podnikatelé u Národní rozvojové banky, která se zároveň zaručí za tento úvěr do výše až 70 % kupní ceny auta. Po schválení dotace peníze vyplatí Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Dotace na elektroauto jsou dostupné pro všechny OSVČ i firmy jakékoliv velikosti. Musí ale podnikat v těchto odvětvích:

  • zpracovatelský průmysl a stavebnictví,
  • maloobchod a velkoobchod,
  • doprava a skladování,
  • peněžnictví a pojišťovnictví,
  • kulturní, zábavní a rekreační činnosti a další obory.
     

Podniky působící v oblastech výroby zbraní a střeliva, herny, kasina, sázkové kanceláře, odvětví sdružující osoby za účelem prosazování společných zájmů a podniky vlastněné územně správními celky o dotace na auto požádat nemohou.

 

Proč si jako podnikatel pořídit elektromobil

Nákup elektroauta se firmám vyplatí, a to především díky mnoha výhodám. Mezi ně patří zrychlené odpisy, levnější povinné ručení a dálniční známka zdarma. Dále je třeba zmínit, že elektromobilita přispívá k ekologičtější dopravě, což může být pro firmy a podnikatele důležitým faktorem při plnění jejich environmentálních cílů.

Nové dotace na elektromobilitu v roce 2024 představují významný krok směrem k širšímu využívání ekologických dopravních prostředků v České republice. Firmy a podnikatelé, kdo se rozhodnou využít těchto finančních pobídek, mohou díky nákupu elektroaut nejen snížit své provozní náklady, ale také přispět k ochraně životního prostředí​.

windmill-5591464_1920

Snižte své náklady ještě více s fotovoltaickou elektrárnou

Pokud uvažujete o nákupu elektromobilu pro své podnikání, nyní je ta pravá chvíle. A pokud chcete ušetřit ještě více, zvažte pořízení fotovoltaické elektrárny. Fotovoltaickou elektrárnu můžete zkombinovat s nabíjecí stanicí na elektroauta a využívat tak zelené energie naplno. Nabízíme instalaci fotovoltaické elektrárny na klíč a na míru vašim potřebám a v naší nabídce naleznete i nabíjecí stanici na elektromobily Wallbox+. Pokud máte zájem o fotovoltaickou elektrárnu, neváhejte nás kontaktovat. Máme vhodné řešení nejen pro rodinné domy, ale i byty či komerční objekty.

Kontaktujte mě

Vyplňte, prosím, formulář níže. Je nutné vyplnit alespoň jméno, PSČ a e-mail nebo telefonní číslo.


Chci limitovanou nabídku

Zanechte nám na sebe kontaktní údaje a obchodní zástupce vás brzy kontaktuje s limitovanou nabídkou. I vy můžete získat realizaci elektrárny do 30 dnů, jinak zdarma!


Technické šetření

Provedeme přibližně hodinové technické šetření ve vaší nemovitosti, na jehož základě vám připravíme nabídku šitou přímo na vaši střechu. Vše je nezávazné a nyní jako časově omezená nabídka zcela zdarma.


INFO PRO KLIENTY
EH MALINA